Het goede doel

 

Alle niet verkochte kleding die niet retour gaan naar de klant, gaat naar een goed doel. Bedenkt u dus goed of u uw kleding wel terug wilt hebben! Misschien kunt u er anderen, die het hard nodig hebben, erg blij mee maken.

Wij werken al een aantal jaren samen met particuliere stichtingen waaronder:

De Voedselbank

 

De Voedselbank is een initiatief van iemand uit de gemeente Moerdijk, met een warm hart, die niet bij naam genoemd wil worden., maar bij ons bekend is. In samenwerking met Surplus verzorgt zij de mogelijkheid om pakketten samen te kunnen stellen voor gezinnen die afhankelijk zijn van De Voedselbank. De kledingpakketten worden door ons samengesteld en daarna door De Voedselbank verdeeld onder de desbetreffende mensen.

 Stichting Nyatouta

Via één van onze vrijwilligers zijn wij in contact gekomen met Miep Broos, die later bleek 1 van de oprichters te zijn van stichting Nyatouta. Mevrouw Broos is zelf erg actief voor de stichting ondanks haar wat hogere leeftijd. Spullen komt ze zelf ophalen en ook reist ze regelmatig naar Gambia zelf om te zien hoe daar bijvoorbeeld de nieuwbouw van klaslokalen gaat. Op de website en Facebookpagina kunt u veel informatie over de stichting vinden. 

 

www.nyatouta.nl
                          

Verloskundigenpraktijk

 

De allerkleinste maatjes (mt 44 tm 68) die overblijven na de verkoop gaan via een contactpersoon naar de verloskundigenpraktijk. De verloskundigen komen soms schrijnende situaties tegen en kunnen door deze "giften" dan gelijk de eerste benodigdheden voor het kindje regelen.  

 

Weeshuis in Hongarije

 

Via de man van één van de vrijwilligers zijn we ook terecht gekomen bij een collega van hem die naast zijn werk in Hongarije daar ook een weeshuis is gestart om op die manier iets terug te kunnen doen.  

Omdat ze in Hongarije het principe van tweedehandskleding voor kinderen amper kennen zijn zij dan ook erg blij met de kleding die wij mee geven. Hoe mooi is het dat spullen die wij hier eigenlijk afdanken vanwege bv kleine vlekjes of een gerafeld randje (of uiteindelijk niet verkopen) daar warmte voor de kindjes verzorgt. 

 

Kinderen uit Wit-Rusland

 

Elk jaar logeren er kinderen uit Wit-Rusland in Zwijndrecht en omgeving.

Dit word georganiseerd door een plaatselijke werkgroep die valt onder de landelijke organisatie van Stichting Rusland Kinderhulp.

Voor hen leveren wij ook elke beurs kleding in de maten 122 t/m 164.

 

Heeft u kleding die eigenlijk te goed is om weg te gooien, maar niet goed genoeg is voor de verkoop, dan kunt u die in een aparte zak doneren. Wij vragen u dit alvast apart te houden omdat dat ons enorm veel werk scheelt.

Alvast bedankt voor uw moeite.